Anna-Kaisa Järjestöjohdon tammifoorumissa: "Järjestökentän, hyvinvointialueiden ja kuntien toimivaan yhteistyöhön löydettävä vaikuttavia keinoja"

7.2.2024

Kaksipäiväinen järjestöjohdon tammifoorumi kokosi yhteen satakunta toiminnanjohtajaa SOSTEn jäsenjärjestöistä.  

Ajankohtaisina aiheina kuultiin puheenvuoroja hyvinvointialueiden, kuntien ja järjestöjen hyvinvointia ja terveyttä edistävästä työstä ja roolituksesta, palvelureformin etenemisestä sekä monikulttuurisuudesta ja kansainvälisestä rekrytoinnista. Foorumin toisena päivänä sukellettiin kyberturvallisuuden maailmaan ja kuultiin ajankohtaiset terveiset kansalaisjärjestöstrategian valmistelusta.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen terveiset järjestöväelle olivat selvät. Elämme keskellä isoja muutoksia ja murroksia. Organisaatiomuutokset eivät kuitenkaan saa muodostua raja-aidoiksi eri toimijoiden välillä, vaan yhteistyötä tarvitaan hyvinvointialueiden, kuntien ja järjestöjen välillä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, ministeri muistutti.

Ministeri Ikonen painotti järjestökentän osaamisen olevan todella tärkeää, ja toivoikin, että toimivaan yhteistyöhön löydetään vaikuttavia keinoja.

Ministeri kannusti myös miettimään uusia polkuja ja uudistamisen tapoja. Hän painotti, että uudistumisen hetki pitää käyttää uudistumiseen – hyödyntämällä vahvuuksia ja löytämällä uusia tapoja tehdä asioita.

Lue lisää: Ministeri Anna-Kaisa Ikonen: Järjestökentän, hyvinvointialueiden ja kuntien toimivaan yhteistyöhön löydettävä vaikuttavia keinoja