Ensi vuoden budjetti on valmis

19.9.2023

Valmista tuli! Ensi vuoden budjetti vahvistaa Suomen tulevaisuuden edellytyksiä, ja siinä on keinot julkisen talouden suunnan kääntämiseen. Erityisiä ilonaiheita ovat satsaukset tulevaisuuden osaamiseen mm. uusiin aloituspaikkoihin ja tohtorikoulutukseen. Kaikkiaan tutkimukseen ja kehitykseen satsataan vaalikaudella historialliset 1 mrd € ja perusopetukseen vaalikauden aikana 200 M €, ensi vuonna +50 M €. Hoitojonoja puretaan Kela-korvausta kehittämällä ja nostamalla korvauksia heti ensi vuoden alusta.

Myös pirkanmaalaisittain talousarvioesitys on erinomainen: Tampereen henkilöratapiha uudistetaan, sille osoitetaan 163 M €. Pääradan kapasiteettia vahvistetaan Helsingin ja Tampereen välillä Helsinki-Riihimäki-osuudella.

Lisäksi siruosaamisemme on tunnustettu: Business Finlandin kautta toteutetaan siruteknologian ohjelma ja varmistetaan hallitusohjelman mukainen EU:n sirusäädöksen vastinrahoitus. Hallitus myös varautuu siruosaamiskeskuksen perustamiseen Suomeen osana sirukokonaisuutta. Tampereella ja Espoossa on korkeaa siruosaamista ihan maailmankin mittakaavassa.

Paljon paljon muutakin kokonaisuuteen mahtuu. Kannattaa tutustua täällä 

http://bit.ly/Riihi2024⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠