Olen käytettävissä pormestariksi - miksi?

6.2.2021

Mahdollisuuksia luova kaupunki sanoo mieluummin kyllä kuin ei. Sellaisen kaupungin eteen minä tahdon tehdä työtä. Siksi sanoin eilen pormestariehdokkuudelle kyllä. 

Miksi?

Pormestarin tehtävä on hieno tehtävä; omalla työurallani se on ollut ehkä jopa se kaikkein merkityksellisin ja innostavin, vaikutusvaltaisinkin. Koen myös, että minulla on siihen nyt uudenlaista virtaa ja annettavaa. Pormestarikaudellani teimme yhteistyössä yli puoluerajojen kaupungin tulevaisuuden kannalta merkittäviä päätöksiä, jotka tänä päivä näkyvät katukuvassamme. Sellaisia olivat mm. tunneli, ratikka, areena, korkeakoulufuusio ja älykkään kaupungin kehittäminen ja nytkin edessä on monia isoja asioita, joihin voi vaikuttaa nimenomaan pormestarin paikalta. 

Kaupunki on ihmisten yhteisö ja haluan olla yhdessä rakentamassa tästä paikkaa, jossa on hyvä kasvaa, elää ja ikääntyä. Palveluita on kehitettävä ihmisestä, ei hallinnosta käsin, välittäen.

Ja ei, en ole jättämässä valtakunnanpolitiikkaa. Kisa tulee olemaan kova ja siksikin tätä on ylipäätään ennenaikaista murehtia. Koen, että molemmissa rooleissa voi vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen ja missä roolissa tahansa jatkossa olenkin, jatkan kokoomuksen varapuheenjohtajana puoluejohdossa eli kanavia ja keinoja vaikuttaa valtakunnanpolitiikkaan on sitäkin kautta. Nyt siis täysillä kisaan ja katse kevääseen!